Η Παράδοση των Mastic Origins

 

 

Mastic Origins, η νέα γεννιά καλλυντικών με Μαστίχα!

Όλα ξεκίνησαν το 1860 από ένα φαρμακείο στη Κωνσταντινούπολη που ίδρυσε το πρώτο μέλος της οικογένειάς μας.

Ο φαρμακοποιός, Χημικός και ερευνητής, Γιάννης Σόδης δημιουργεί στη Χίο το πρώτο εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών και φαρμακευτικών προιόντων στο Αιγαίο. Παράλληλα διατηρούσε και φαρμακείο στη πόλη της Χίου.

Με το ανήσυχο πνεύμα να τον κατακυριεύει και το ασίγαστο του πάθος για ανάδειξη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων της μαστίχας, ξεκινάει από το πειραματικό του εργαστήριο να παρασκευάζει καλλυντικά με Μαστίχα.

Έπειτα από πολλές μελέτες και έρευνες πάνω στις δράσεις της μαστίχας στα καλλυντικά, το 1978 παρασκευάζει το πρώτο παγκοσμίως καλλυντικό με μαστίχα, μια ουλοθεραπευτική οδοντόκρεμα.

Η συνταγή της βρίσκεται αυτούσια στην οδοντόκρεμα C.M.I.LE(Chios Mastic Is LEgendary) της Mastic Origins.

Η παραπάνω οδοντόκρεμα έλαβε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για καινοτόμα χρήση της μαστίχας στο καλλυντικό.

Φτάνουμε στο σήμερα, με τους συνεχιστές του οράματος τα εγγόνια του (Βικτώρια και Γιάννη Σόδη) και πρωτεργάτη τον γιο του, Γιώργο Σόδη να αναβαθμίζουν και να εξοπλίζουν με ολοκαίνουργια μηχανήματα το τμήμα παραγωγής και συσκευασίας του εργοστασίου, έκτασης 7,000τ.μ.

Έτσι λοιπόν καθημερινά παρασκευάζονται και διανέμονται παγκοσμίως όλων των ειδών καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προιόντα με πάνω από 450 συνταγές στο συρτάρι του Χημείου μας.

Μοιραστείτε μαζί μας το όνειρο και ακολουθήστε μας σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι της Μαστίχας σε όλο τον κόσμο και προορισμό εκεί που ανήκει, την κορυφή!

Με τιμή,

Γιάννης Γ. Σόδης

Γενικός Διευθυντής