ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΡΟΥΦΑΣ

 Οι δράσεις του ελληνικού βιολογικού ελαιόλαδου και της τρούφας αποτελεί μια μοναδική εμπειρία στην καλλυντική περιποίηση.

Η τρούφα είναι ένα είδος μανιταριού, που φύεται στις ρίζες των δέντρων. Η χρήση της τρούφας στα καλλυντικά αποτελεί μια νέα ανακάλυψη της Mastic Origins και αποτελεί μια ακόμα καινοτομία των εργαστηρίων μας. Έρευνες δείχνουν ότι η τρούφα ανανεώνει τις φυσικές άμυνες του δέρματος ενάντια στην γήρανση, ενεργοποιούν την φυσική άμυνα των κυττάρων και αυτό- ανασυγκροτούνται.

Η χρήση της στα καλλυντικά προσφέρει στην επιδερμίδα, ελαστικότητα και μια όψη ΄φρέσκου΄ και νεανικού δέρματος. 

Το ελαιόλαδο έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και μια δυνατότητα αναζωογόνησης του δέρματος

Ο καρπός της ελιάς περιέχει νερό, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και διάφορα μεταλλεύματα όπως ασβέστιο, οργανικά οξέα, ένζυμα, και βιταμίνες A, B1, B2 και PP.

Οι συνδυαστικές δράσεις της τρούφας και του ελαιόλαδου προσφέρουν ανέλπιστη αποτελεσματικότητα.

 

ΜΑΣΤΙΧΑ

 Η μαστίχα είναι ο καρπός του μαστιχόδεντρου, το οποίο αναπτύσσεται μόνο στο νότιο μέρος της Χίου.

Η Μαστίχα  έχει ίσως την μεγαλύτερη παράδοση στον χώρο των καλλυντικών εδώ και δεκαετίες.

Προκαλεί σύσφιξη στο δέρμα, αντιγήρανση και λεύκανση.

Βοηθά επίσης στην επούλωση των πληγών και έχει αναζωογονητικές και ενυδατικές ιδιότητες.

Τέλος διατηρεί την καλή στοματική υγιεινή, ενεργώντας κατά της πλάκας και μειώνει τον ερεθισμό των ούλων.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέρες ολόκληρες για τις δράσεις της Μαστίχας στα καλλυντικά, αλλά προτιμήσαμε να σημειώσουμε τα σημαντικότερα και τα υπόλοιπα να σας τα μεταφέρουμε αναλυτικότερα από κοντά.

 

 

ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΡΗΤΗΣ

…Άλλη μια καινοτομία της Mastic Origins.

Ιστορικά, λέγεται πως η μπανάνα έφτασε στο νησί όταν ένας καλόγερος το 1920, κατά την επιστροφή του μετά από ταξίδι στην Αίγυπτο, έκρυψε μία μπανανιά στο σκούφο του.

Οι κρητικές μπανάνες είναι πιο κοντές από τις κανονικές, με περισσότερα σάκχαρα και πολύ αρωματικές. 

Πλούσιες σε Βιταμίνες Ε, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και στα μαλλιά. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθυστερούν την πρόωρη γήρανση, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας όπως επίσης βοηθάνε στην λάμψη και την ενυδάτωση των μαλλιών.

 

OYZO ( αστεροειδής γλυκάνισος)

Ιστορικές αναφορές πιστοποιούν ότι το 1856 ήταν η χρονιά που αποσταχθηκε και ‘γεννήθηκε’ το Ούζο.

Στην Ελλάδα το ονομάζουν ‘ το ποτό της παρέας’ αφού η ονομασία του και μόνο, παραπέμπει παγκόσμια, σε ‘ουζοποσίες’ της παρέας, δίπλα στα καταγάλανα ελληνικά νερά.

Το ούζο όμως,  περιέχει διάφορα αρωματικά βότανα, όπως κοριανδρο, μαραθο, κανελα, μοσχοκάρυδο κ.α , με κυρίαρχο όμως τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Το έλαιο του αστεροειδή γλυκάνισου προσφέρει αντισηπτικές, καταπραϋντικές, και συσφιγκτικες ιδιότητες. Παράλληλα έχει αποτοξινωτικες ιδιότητες.

Το έλαιο του κρατάει το δέρμα υγιές και λαμπερό. Βοηθά την επιδερμίδα να παραμείνει λαμπερή, ενυδατωμένη και μεταξένια.

Τέλος ενδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής, αναγεννά την τρίχα και αναζωογονεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

 

ΚΑΝΝΑΒΕΛΑΙΟ

Η κάνναβη είναι ένα φυτό που αναπτύχθηκε στη κεντρική Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και βρίσκει πολλές εφαρμογές στην ιατρική, στη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία των καλλυντικών αλλά και στη διατροφή.
Στη βιομηχανία των καλλυντικών, το βιολογικό έλαιο της κάνναβης, χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, όπως κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν, conditioner. Το έλαιο κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό, καταπραϋνει τη ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

 Η σπιρουλίνα είναι ένας τύπος ωκεάνιου φυκιού. Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα θρεπτικά συστατικά. Είναι γνωστή σαν superfood και προσφέρει στο πρόσωπο και στο σώμα πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Περιέχει σε υψηλά ποσοστά πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένης της Βιταμίνης Β και μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Η Σπιρουλίνα, μεταξύ άλλων,  αυξάνει την ενέργεια του σώματος, επιταχύνει τον μεταβολισμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αναπαραγωγή των κυττάρων και να βοηθάει στην επούλωση του δέρματος και να το προστατεύει από την εμφάνιση της ακμής.

 

 

 ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Το ξακουστό Μανταρίνι Εκτός από τον Κάμπο της Χίου βρίσκεται και στα προιόντα της Mastic Origins. 
Έντονα αρωματικό, με πλούσιο χυμό και ιδιαίτερα γευστικό, καλλιεργείται κυρίως στον κάμπο της Χίου. Το μανταρίνι Xίου καλλιεργείται στο νησί επί σειρά δεκαετιών. 
Συγχρόνως, η φωτοπροστατευτική δράση του β-καροτένιου σε συνδυασμό με τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος. 

 

ΑΛΟΗ

 Για την καλλυντική περιποιήση του προσώπου, οι γυναίκες εκτιμούν τις ιδιότητες θρέψης και ανάπλασης που έχει η Αλόη Βέρα. Η αυξημένη λειτουργία των ινοβλαστών βοηθά στην εναπόθεση κολλαγόνου πρωτείνης στο δέρμα, λειαίνει την επιδερμίδα και την κάνει ελαστική και νεανική. Η ενεργοποιήση των ενζύμων του χυμού της Αλόης δρα καταπραυντικά ελαττώνει τις φλεγμονές και τον πόνο. Στην περιποίηση προβληματικού δέρματος, όπως νευροδερματίτιδα, ψωρίαση, ακμή και εκζέματα δέρματος, χρησιμοποιείται ο χυμός της Αλόης Βέρα εσωτερικά και το τζέλ εξωτερικά. Το δέρμα τροφοδοτείται με θρεπτικά συστατικά και η ανάπτυξη των κυττάρων υποκινείται κατά 6-8 φορές. Το δέρμα προστατεύεται από αφυδάτωση και από βλαβερές περιβαλλοντικές επιδράσεις. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου προβλήματος της τρύπας του όζοντος, το δέρμα μας είναι εκτεθειμένο σε επιθετικές ακτίνες UV. Το τζελ της Αλόης βοηθά την επιδερμίδα ν’ αναπλαστεί γρηγορότερα και να εξισσοροπηθουν καλύτερα οι επιβαρυνσεις από τις ακτίνες. Το τζέλ της Αλόης Βέρα επιταχύνει την διαδικασία ανάπλασης σε ηλιακά εγκαυματα και εγκάυματα 2ου και 3ου βαθμού. Ο φυσικός αντηλιακός δείκτης 2-3 βαθμών στο τζέλ της Αλόης προστατεύει την επιδερμίδα άμεσα από τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας

 

 

ΑΡΓΚΑΝ

 Γνωστό για την ισχυρή επανορθωτική και αντιγηραντική του δράση, το Argan Oil αποτελεί μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Οι γυναίκες της περιοχής το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος, αλλά και για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η πιο σπουδαία δράση του Argan Oil είναι η αντιγηραντική του δύναμη, αφού βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Επίσης το έλαιο Βοηθάει στην αναδόμηση και την λάμψη των μαλλιών διατηρώντας τα πλήρως ενυδατωμένα για πάνω απο 24 ώρες.

Το αργανέλαιο έχει μη λιπαρή σύνθεση με αποτέλεσμα να ενυδατώνει χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά. Επιδιορθώνει τις ξηρές και αφυδατωμένες άκρες, ενώ μειώνει την εμφάνιση ψαλίδας. Επιπλέον το αργανέλαιο βοηθάει στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος ενώ δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας των μαλλιών απέναντι στη θερμότητα και στο πιστολάκι μαλλιών.